Google Ad Grants

Vi hjälper idéburna organisationer få maximal effekt av världens generösaste CSR-program, med upp till 1 miljon kronor om året att annonsera för på Google. Får ni inget, betalar ni inget.

%

Googles andel av hela den svenska annonsmarknaden

Först och främst, varför annonsera på Google?

Google är Sveriges (och världens) viktigaste marknadsföringskanal och tar var fjärde svensk annonskrona. Och det är inte så konstigt  97% av svenskarna använder Google och de gör 38 000 sökningar varje minut

 

Trafiken som kommer från Google är ofta betydligt mer relevant än den som kommer från andra källor eftersom besökarna aktivt letar efter det sajten erbjuder. Det gör att annonsering på Google är väldigt effektiv. För många företag är det den kanal med klart högst avkastning och de lägger därför majoriteten av sin marknadsbudget där.

%

av ideella organisationer planerar att öka sina investeringar i digitala kanaler

Vad är Google Ad Grants?

Medan privata företag lägger stora summor för att synas, ger Google ideella organisationer upp till 10 000 USD i månaden (över 1 miljon kronor om året) att annonsera för i sökresultaten på Google. 

I och med att annonserna tar allt mer plats på de organiska (icke-betalda) resultatens bekostnad, är detta en fantastisk möjlighet för ideella organisationer att  nå ut till tusentals personer varje månad som visat ett aktivt intresse för organisationens frågor. Läs mer om vad ni kan åstadkomma här

 

Varför Cannolo?

Google har strikta krav som ska uppnås för att annonskrediten ska ges ut. För att verkligen få valuta för bidraget krävs därför djup kunskap om hur Google Ads fungerar.

Vi på Cannolo har byggt vår expertis inom Google Ads genom att driva hundratals miljoner kronor i intäkter åt några av Sveriges framgångsrikaste e-handlare. Vi använder samma strategier för att hjälpa er nå era mål – vare sig det gäller högre intäkter, fler volontärer, nya medlemmar, prenumeranter på ert nyhetsbrev eller något helt annat.

Vårt arvode i SEK om ni inte får Google Ad Grants

Vårt erbjudande

Cannolo hjälper er att ansöka om Google Ad Grants. Sedan skapar vi effektiva, högpresterande annonskampanjer samt ser till att ert annonskonto uppfyller Googles krav så att ni behåller bidraget. Får ni inga pengar, tar vi inte betalt.

Därefter optimerar vi kontot löpande för att ni ska maximera resultaten av er annonsering. Vi sätter tillsammans med er upp målsättningar och nyckeltal (antal nya medlemmar, donationer i kronor etc.) och rapporterar resultaten varje månad. Så att ni lätt och tydligt kan se effekten av annonseringen.  

Vad vill ni uppnå?

Berätta om er verksamhet och kontrollera budskapet

När människor söker efter information om något vänder de sig till Google. När de letar efter något som rör er verksamhet, se till att de får ta del av er kunskap och era berättelser.

Samla in mer pengar till er verksamhet

Förra året samlades det in nästan 9 miljarder kronor i Sverige, en dubblering från tio år sedan. Den klart största andelen kommer från privatpersoner, vilket också är den grupp som ökar sitt givande mest. Men för att ta del av denna vilja att bidra gäller det att finnas där givarna befinner sig  och att göra det precis i tillfället när intresset är som störst. 

börjar sitt jobbsökande på Google

Rekrytera fler anställda eller volontärer

Nå fler personer och mer relevanta kandidater med nya tjänster och volontärmöjligheter  utan att betala för annonsplats.

Värva fler medlemmar

Det finns massor av människor därute som identifierar sig med er organisation  utan att ens veta att ni existerar. När de researchar era frågor, för att få hjälp eller lära sig mer, se till att finnas där för dem och förklara värdet av ett er organisation.

Få fler prenumeranter till ert nyhetsbrev

E-postmarknadsföring är väldigt effektivt men det krävs en databas med e-postadresser. Bygg er databas genom inkommande trafik via Google och använd sedan dessa listor för att skapa engagemang via e-post eller genom att använda listorna för annan typ av marknadsföring, t.ex. sociala medier.

Få värdefulla insikter om er målgrupp

Google Ads är ett fantastiskt verktyg för att få insikter om er verksamhet på grund av all den data som genereras. Ni annonserar på specifika sökord men syns på sökningar där det ordet ingår och ni får tillgång till all data om vad folk faktiskt sökte efter. Ni kan sedan använda de insikterna för att skapa informationsguider, blogginlägg, debattartiklar  möjligheterna är oändliga.

 

Dessutom får ni data på vilka budskap som fungerar bäst i annonserna. Driver ni fler donationer om ni ber om ett bidrag direkt i annonsen eller behöver ni först få folk till sajten med mer informativ copy? Får ni fler volontärer om ni lyfter gemenskapen, utvecklingsmöjligheterna eller resultatet av arbetet? Vi sätter upp A/B-tester för olika kombinationer av sökord och annonstexter och rapporterar insikterna till er. 

Kontakt

079-337 19 71

kontakt@cannolo.se

Cannolo Nordic AB
Org.nr: 559210-9994

Box 12077, 102 22 Stockholm

Hör av dig till oss!

Cannolo Nordic AB
Box 12077, 102 22 Stockholm
Org.nr: 559210-9994

© Copyright 2020 Cannolo